Bilservice

För ett tag sedan började volvon tala om att det var dags för den årliga servicen. Så utan större funderingar bokade jag en tid hos Bilia.

Det visade sig att det var dags för byte av kamremmen. Det hade jag helt förträngt. Dessutom visste jag att bromsskivorna bak behövde bytas. Och på det även ett rekommenderat byte av bromsvätskan. Nu var vi uppe i och en bit över ett femsiffrigt belopp. Men det var ju bara att bita i det sura äpplet.

Senare under dagen kommer ett samtal där meken säger att länkarmarna behöver bytas också. Ytterligare 7000 spänn. Det var inte akut men han trodde besiktningen kommer slå ned på dem i november. Så för att sprida kostnaderna lite skjöt jag det arbetet på framtiden. Det blev ju dyrt nog ändå.

Under samma samtal beklagade jag mig lite över kostnaden. Mest på skämt sa jag lite uppgivet att det fick lov att bli en billig semester i år. Jag lät väl väldigt uppgiven, för när det väl var dags att betala sa meken ”det blev lite billigare, jag la på lite rabatt, hehe”. Min beklagan gav mig drygt 2300 i rabatt. Fortfarande dyrt, men en gest som nog gör att denna mek blir min nya personliga mekaniker 😉

Uppdatering: Jag bad besiktningsmannen kolla extra noga på länkarmarna vid besiktningen. ”Det där är ju ingen fara” var svaret. Så jag får revidera uttalandet om att jag hittat min nya personliga mekaniker…

Kommentera gärna