Bättre runda på landet: 25km

Hoppade över grusvägarna idag och tog en landsvägsrunda på 25km, Nora-Brenäs-Bränntorp. Ca 16 grader och ingen vind. Solsken.

Vaknade vid halv nio och upptäckte att det var en perfekt morgon för lite cykling. På med grejjorna och iväg. Men inte samma runda som i förrgår. Nä, nu hade jag tagit sikte på en annan rutt med mer landsväg men ändå några kilometer fin skogsväg typ väl packat slätt grus.

Efter ca en mil med musik i öronen upptäckte jag att det var bra mycket mer motiverade utan musiken. Och bara höra tystnaden, fartvindens sus och fågelkvittret istället. Härligt. Dock hade jag svårt att slå ifrån mig ”åååh vad jobbigt-känslorna” idag, men det var bara att bita ihop.

Och jag blev faktiskt förvånad själv över hur bra det gick, och snitthastigheten på strax under 24km/h. Måste bero på den flacka östgötaslätten, även om jag tyckte kalbovägen var ordentligt kuperad och stundtals riktigt tung.

Väl hemma blev det frukost, och sedan av familjen beordrat uppfriskande dopp i den 19-gradiga sjön för att lukta lite gott igen 🙂

Kommentera gärna