Besök på Brandkårsmuseet

Simonstorp ligger inte långt från vårat landställe. Där ligger det ett brandkårsmuseum. I ungefär 10 års tid har vi sagt att det måste vi kika på någon gång, men vi har inte riktigt lyckats att svänga av vägen där. Fram tills nu.

Vi skulle ändå in och handla lite i Norrköping så vi bestämde oss för att stanna till vid museet på vägen in. Och så blev det.

Det var inte så stort, men de har lyckats få in en hel del fina gamla bilar. Både brandbilar och – nytt för i år – ambulanser. Allt från hästdragna ekipage fram till bilar från 80-talet. Plus lite utställningar om brandmännens utrustningar under åren. Bland annat en handpumpad rökdykardräkt. Det gällde att mannen vid luftpumpen inte tog en rökpaus 🙂

De flesta, om inte alla bilarna är i körbart skick. Bland annat en jättefin 100 år gammal stegbil.

Kommentera gärna