Sommarsemester 2011

Större delen av årets sommarsemester är avklarad, och vi har hunnit med en hel del. Första veckan hade vi ett helt gäng gäster vllket var mycket uppskattat och trevligt. Det blev besöksrekord med totalt 14 personer plus en hund ett antal nätter! Dessutom hade vi toppentur med vädret, vilket gjorde att nästan dygnets alla timmar spenderades utomhus.

Första veckan avslutades med en resa hem till stan igen, bland annat för att bunkra upp förråden igen, som länsades med alla gäster på plats. Men väl tillbaka på landet igen blev det massor av bad och ett antal kvällsdopp. Men även en del bygge inne i utbyggnaden, då framför allt inne i den del som ska bli de två nya sovrummen, och ute i köksdelen där en ny bänk, skåp och hyllor kommit på plats.

När vädret inte var det bästa passade vi på att göra årets besök på Busfabriken i Norrköping. Den här gången åkte bara Tuva och pappsen, och vem som var tröttast när vi kom ut kan man ju spekulera om 🙂

När vi kom tillbaka från Stockholm efter första veckan överraskade vi en granne som smitit in på vår tomt för att sno åt sig av våra kantareller. Riktigt osnyggt. Men de behövde ingen tillsägelse, vi fick känslan av att de inte kommer göra det igen…

När det gäller cykling och Tuva så har hon gjort ganska stora framsteg under semestern, och klarar av ganska långa sträckor på helt egen hand. Trevligt! Dessutom fann hon en ny kompis nere vid badet. Tyvärr de sista dagarna vi var nere men de hann leka både vid badet och hemma hos varandra några gånger. Tyvärr verkade det som den familjen var på gång att sälja huset, så det är väl att hoppas för mycket att vi stöter på dem igen.

Fler gäster kom ner och hälsade på. Den här gången barnens kusiner med familj, och även farmor och farfar, som alla – vid olika tillfällen – hjälpte till att måla den nybyggda delen utvändigt. Gult. Samma färg som tidigare på den gamla delen. Det blir riktigt tjusigt. Nästa sommar blir det en vända till och sedan ska vi väl slippa målning iallafall några år framöver.

Den här sommaren blev det dessutom tältpremiär för Tuva. På tomten. En av de finare dagarna bestämde vi att vi skulle sova i tältet, jag och Tuva. Sagt och gjort. Vid 22-tiden gick vi ut och la oss och lämnade mamman ensam där inne. Och vi sov riktigt gott.

Mot slutet av semestern passade vi på att packa med oss lite korv och grillprylar i kanoten och tog en tur på sjön med stopp vid den mysiga grillplatsen som finns en bit bort. Där grillade vi och fikade lite på klipporna. Pappan och Tuva passade på att bada lite och njuta av solen på samma klippor innan det bar av hemmåt igen, med en avslutande runda med bara Tuva och mig i kanoten. Detta var helt klart en tur vi kommer göra om. Hur kunde det ta 10 år innan vi pallrade oss iväg till den grillplatsen??

Och nu är semestern slut. Tillbaka till jobbet igen några veckor innan min pappaledighet börjar. Jag kan knappt vänta! På pappaledigheten alltså.

Kommentera gärna