Vedklyvning

Ännu ett projekt på att-göra-listan kan bockas av. Att klyva all ved som vi fått av att fälla björkarna bakom huset för utbyggnaden.

Jag började ju hugga förra gången vi var nere på landet, men insåg ganska snart att mina små ömma skrivbordshänder skulle lida rejält av att hugga upp allt för hand, även om det vore bra träning. Så jag kastade ut en fråga på omådets webbforum för att se om det var någon som råkade ha en vedklyv att hyra alternativt låna ut.

Inom kort kom ett ett svar. En av de boende i andra änden av området lånade gärna ut sin klyv nästa gång vi kom ner. Sagt och gjort, jag åkte och lånade den och körde igenom all ved vi hade på två dagar. Tuva hjälpte glatt till och staplade den kluvna veden jättefint, och matade dessutom fram okluvna stubbar till mig vid maskinen. Superbra hjälp!

Så nu ligger all ved i en oorganiserad hög (förutom den som Tuva temporärt staplat) och väntar på att få bli flyttad till vedförrådet jag snickrade ihop av det gamla planket som satt vid altanen innan vi byggde ut.

Dessutom fick vi upp lite kökshyllor den här helgen.

Kommentera gärna