Första semesterveckan

Så var det då dags för årets sommarsemester, och första veckan är redan avklarad. Redan från start drog vi med oss Jocke & Mia med familj ner till landet, med avfärd från Handen i två fullpackade bilar. Första dagarna bjöd på riktigt fint väder som tillbringades med softande och bad. D agerade barnvakt för Emma så mamma och pappa kunde ta det lugnt ett tag. De stora barnen tältade på tomten då det var lite ont om sovplatser annars. Det verkade vara uppskattat.

Ett annat projekt vi planerat för var att bygga varsin potatiskanon till Jocke och mig. Material var redan inhandlat och efter lite pulande med tändanordningen kan jag väl säga att resultatet var över förväntan. Jag låter det stanna vid det 😉

Efter några dagar kom även Christoffer med barn förbi en vända på väg upp till Stockholm. Det ordnades sovplats för ännu fler besökare på golvet i utbyggnaden och jag tror vi satte besöksrekord dessa dagar. 10 gäster plus en hund vilket resulterade i 14 pers totalt i några dagar. Och det fungerade riktigt bra. Det goda vädret hjälpte förståss till då vi kunde hålla alla måltider utomhus.

De holländska barnen verkade uppskatta bad och potatiskanoner även de 🙂 Dessa dagar med många besökare var, om än jobbiga så mycket trevliga. Jag skulle inte vilja vara utan de sköna dagarna och de sena kvällarna på verandan där viktiga saker som migreringar och vätgas avhandlades samtidigt som goda drycker inmundigades till tonerna av de morgonpigga fåglarna som vaknade upp i skogen efter sin nattsömn.

När det väl var dags för hemfärd lämnade vi en sommarstuga med ett väldigt tomt skafferi. Sista lunchen bestod av några rester och de sista knäckebrödssmörgåsarna 🙂

Stort tack till alla gäster för hjälp, egna initiativ och mycket trevligt sällskap! 🙂

Kommentera gärna