Halvvägs till målet och lite till

Under semestern har jag nått halvvägs till mitt mål för året. 100 mil på cykel.

Däremot har det varit lite dåligt med cyklingen under veckorna på landet, men man måste ju få vila lite också. Nu är vi snart tillbaka i vardagen, och jag känner att jag behöver komma igång igen för att kunna matcha Jocke på våra rundor. Och för att klara av vårt delmål, cykla Stockholm-Uppsala tur och retur på två dagar innan säsongen är över.

Därför begav jag mig ut i förmiddags när det trots 12 grader på termometern kändes riktigt skönt i luften, och solen sken så fint.

Första milen brukar vara jobbigast. Dock inte idag. Den gick som en dans. Vid 12km hade jag en snittfart på 25,5kmh. Efter skogsvägen. Och jag funderade på om jag skulle ta femmilen istället. Bestämde mig för att ta den vanliga 25k istället och kanske satsa på två varv.

Tur var väl det. Vid 17km rann all kraft ifrån mig och jag orkade inte längre ens hämta fart i nedfördbackarna. Det var då jag insåg att jag ju inte ätit något innan jag stack iväg. Brukar annars grunda med lite banan när jag sticker iväg direkt från sängen. Men inte idag. Dumt dumtare dumtast.

Så det blev bara ett varv, och den här gången avslutade jag nere vid sjön för ett dopp. Vattnet var kallt efter senaste dagarnas regnande, men det var otroligt skönt att kasta sig i och flyta omkring lite i solskenet, och sedan slappa en stund på bryggan innan jag tog mig hem för lite frukost.

Och då kom regnet och gjorde mig riktigt ruggig. Efter frukost blev det således en kopp kaffe och mys i fåtöljen väldigt nära brasan i kaminen 🙂

Kommentera gärna