Båttur upp till Bromma

Jocke har ju sålt sin båt. Han hade lovat att transportera upp båten till Bromma där den nya ägaren har sin båtplats, och efter lite undersökningar om det skulle vara värt att köra vägtransport kom han snart fram till att det var både billigare och roligare att köra upp den själva vattenvägen.

Så i förmiddags bar det av ner mot Nynäshamn och efter ett tag var vi på väg norrut genom Yxlö kanal med sikte på Dalarö kanal till att börja med. Strax Norr om Dalarö kände vi att det nog var dags att få något i magen och hittade en trevlig liten bukt vid Älgholmen. Där ankrade vi upp, fick i oss lite mat och kaffe, och passade dessutom på att bada lite från båten. Klart trevligt. Så trevligt att vi kanske blev lite senare än beräknat väl framme i Bromma några timmar senare efter att ha tagit oss upp genom Baggens-stäket, Karl-Johan slussen och Ulvsundasjön.

Båten var ju inte min, men det kändes ändå lite vemodigt att lämna den där vid bryggan och veta att nu är det slutkört med den roliga V8-an med massor av hästkrafter. Men Jockes nya båt fyller nog deras behov långt mycket bättre än en liten daycruiser, hur rolig den än är att köra. 🙂

Se Jockes bloggpost för mer info och lite bilder.

Kommentera gärna