En vacker helg på landet – utan vatten

Så kom vi då äntligen iväg en sväng till landet igen. Vi har inte varit där sedan mitten på augusti, då vi åkte hem efter sommarvistelsen där. Efter det har det varit fullt upp på helgerna med födelsekalas och annat så vi har inte haft en chans att komma iväg. Men nu så. Dessutom skulle det vara toppenväder. Kallt, men sol sol sol.

Och visst blev det så. Riktigt fint väder har det varit, om än kallt. -6 natten till söndag och temperaturen nådde nog knappt över nollan under dagen om man inte befann sig i solen. Men det var riktigt härligt att vara ute och plocka ihop sakerna inför vintern. Studsmattan är isärplockad och förflyttad till förrådet (förutom själva benställningen som får stå kvar ute). Hammocken har till slut fått flytta upp till sin vinterförvaring på verandan. Hängrännorna rensades. Vedförvaringen närmast dörren har fyllts på. Och gräset klippt en sista gång.

Japp. Den 28 oktober var jag ute och klippte en frostig gräsmatta med lite snö här och var. Kände mig som en idiot. Men den har inte blivit klippt sedan augusti och det behövdes verkligen. Dessutom slapp jag ju kratta löv då de åkte med i samma vända.

I övrigt har det varit en riktigt skön helg utan några större krav. Bygget fick vila den här gången. Barnen roade sig till och från själva i sitt rum medan mamman satt och byggde Tuvas lego. Och vi fick köra med dunk-vatten eftersom tryckbrytaren till vattenpumpen verkar ha givit upp. Efter 30 år eller så. Då jag inte lyckades montera av den från röret så stod jag på huvud ner i brunnen och monterade isär den istället, bara för att konstatera att jag kunde få den att slå ifrån korrekt, men den vill inte slå till utan manuell hjälp när trycket blir lågt. Så det blir till att köpa ny till nästa gång. Och då är det säkert tre meter snö och 20 grader kallt när den ska bytas ut.

Kommentera gärna