Saalbach 2013, dag 1

De senaste åren har vi ju varit ett gäng från jobbet som åkt iväg några dagar för att åka skidor och ha trevligt. Personer som varit med har varierat lite med åren men det har alltid funnits ett ”järngäng”. De senaste 10 åren eller så har vi varit i Åre. Efter förra årets resa började det spånas på om vi skulle ta oss till Alperna istället nästa gång.

Under hösten konkretiserades dessa planer och en resa till Saalbach i Österrike bokades in. Vi blev 10 personer som skulle åka.

Och nu var det alltså dags. Första gången i Alperna för skidåkning för min del. Spännande. Man har ju hört en del om alla stora liftsystem som finns där. Som tur var hade vi ganska trevliga avgångstider för flyget. Vi  hade bestämt oss för att träffas runt 9-tiden på Arlanda, och min kollega M som bor i Huddinge plockade upp mig med sin bil på vägen. Jag var inte helt i form ska väl sägas. I veckan innan hade både barn och fru  fått en släng av feber och influensa och även jag kände av febern kvällen innan avresa. På morgonen hade jag fortfarande förhöjd temperatur, men inte värre än att jag kunde åka ändå. Man kan ju inte ställa in en skidresa för lite feber!

Jag tänkte iofs på att jag kunde smitta. Men vad skulle jag göra? Jag hade ju inte precis lust att strunta i att resa, för att kanske friskna till samma dag. Och dessutom inte få tillbaka några pengar om jag nu skulle friskna till så pass att jag inte kunde få något läkarintyg som krävs för reseförsäkringen. Nä, det fick bli en resa ändå. Först ner till Salzburg och sedan vidare i en liten buss för 20 personer till Saalbach och därefter inkvartering på Pensoin Helvetia och uthämtning av de redan bokade hyrskidorna.

Sen var det dags. Att ta en öl. Att äta lite efterlängtad middag efter en lång resdag utan speciellt mycket förtäring. Och sedan mer öl på krogen efter middagen. Själv tog jag dessutom en Jägerthe (bla varm stråhrom) som gjorde susen mot förkylningen. Jag blev mycket friskare per omgående 😉

Så mycket mer än så finns väl inte att berätta om första dagen i Saalbach. Helt klart en trevlig start på resan.

Kommentera gärna