Saalbach 2013, dag 2

Idag var det den första skiddagen i Saalbach. Och dagen till ära hade vi sol, vindstilla och endast några få minusgrader. Helt perfekt med andra ord. Nu skulle vi se vad alperna hade att erbjuda. Framför allt mig som aldrig varit här.

Att man serverades helt underbara vyer var inte helt oväntat, men det gjorde ju inget precis. Vi bestämde oss för att hoppa över guidernas pistvisning idag och istället göra en egen utflykt mot Leogald i den sydostliga delen av området. Jag måste nog säga att det blev en helt underbar dag i pisterna. Och vilka pister sedan! Tyvärr hade min feber, och eventuellt hade jag lite kvar fortfarande, tagit ned min kondition och styrka till nära nollgränsen, så det var jobbigt att åka och jag orkade helt enkelt inte stå på så mycket som jag skulle vilja i dessa härliga backar. Men det fanns gott om små hyddor att ta en vätskepaus i då och då.

Efter en lång dag i solen blev det after ski på Castello. Ett ställe som rekommenderats. Bra drag med ett svenskt(!) coverband och väldigt blandad ålder i publiken. Nästan så vi kände oss lite unga. Nästan.

Vårat boende var ju halvpension, så frukost och trerätters middag ingick. Därför fick vi lämna afterskin för att knalla hem och få lite mat i magarna också. Dagen till ära serverades Schnitzel. Men inga grönsaker. På det stora hela var middagsmaten helt ok. Inget underverk men helt ok. Man får väl lite vad man betalar för, och boendet hade vi inte varit beredda att lägga någon förmögenhet på. Vi skulle ju bara sova där.

När vi ändå är inne på boendet så var även det helt ok. De längre personerna i sällskapet hade lite problem  med längden på sängarna som tydligen har en standardlängd på 190cm i Österrike. Och med även en fotgavel blev det inte jättebekvämt för dem. Jag däremot sov alldeles utmärkt och har inget att anmärka på vad gäller boendet egentligen.

Kvällen avslutades senare, mycket senare, alldeles för sent, efter ett besök på Underbar igen och ytterligare ett besök på Castello. Galna danskar finns det gott om här i Saalbach…

 

Kommentera gärna