Saalbach 2013, dag 3

Dagens rundaAndra skiddagen. En aningen trött efter gårdagens åkande med efterföljande obligatorisk afterski. Men det är sådant man får ta.

Idag hängde vi med på guidernas pistvisning som tog oss runt hela systemet. Samling nere på torget och sedan bar det av med en grupp på ca 15 personer varav merparten var danskar. Som tur var hade vi med oss en svensk guide. Faktiskt två, men guiden Emma hade lite problem med att växla mellan danska och svenska. 🙂

Vädret var inte fullt lika bra idag. Mer mulet, lite snö och det var ofta allt flöt ihop i pisterna. Och vi hamnade också i lite mer befolkade pister under rundan där det var ordentligt uppkört och puckligt. Jobbigt när man inte ser ordentligt.

Vid rundans slut var det några som tog liften ned igen från toppen på drygt 2000 meter. Själv försökte jag mig på den längsta pisten ned. 7 kilometer skulle den vara fick vi veta. Men så här i efterhand fick vi inte ihop det riktigt. GPSen tyckte det var runt 4km. Men det kan vara så att vi inte åkte ända uppifrån. I vilket fall var det en ganska skön färd ner med växlande lutning. Inte så flack som liknande längd (om de nu ens når över 3km) på pisterna av naturlig anledning har hemma i Sverige.

Nackdelen med denna pist var att man, om man inte ville ta bussen tillbaka till byn, var tvungen att ta sig upp på andra sidan dalen igen. I en gondol utan sittplatser. Inte helt poppis efter en så lång nedfärd. Men det gick det också.

Efter ännu en hel dag i backen letade vi oss hemmåt för lite afterski och efterföljande middag. För de flesta av oss slutade kvällen tidigt efter maten medan några tog en sväng ut på stan. Själv kände jag att jag behövde både sömn och att inte vara bakis sista skiddagen imorgon. Det var nog ett bra beslut.

Kommentera gärna