Melodifestivalen Live

I julklapp fick Tuva en biljett till årets final i Melodifestivalen. Inte den ”riktiga” som visas i TV. Den är både dyr och sen för en liten sexåring. Men väl till matinérepetitionen på lördagseftermiddagen.

Friends Arena under Melodifestivalen

Eftersom trafiksituationen ser ut som den gör runt Friends Arena i Solna, och 30.000 personer väntades, så blev det buss och tåg hemifrån istället. Redan där såg man vad som var på gång. Och vilken artist som var populärast bland den stora publiken på denna föreställning. Det var bananer och bananplakat överallt. Och små barn.

Trots trängseln så gick det förvånansvärt bra att ta sig fram till arenan och in till våra platser. Och det var kul att se hela spektaklet på plats, även om det ”bara” var en repetition. Dock var det enda som skiljde (i stort) att artisterna och kompositörerna inte satt i greenroom utan hade ersatts av diverse standins. Vilket inte förhindrade mindre seriösa intervjuer av dem, till publikens uppskattning. Och att poängräkningen såklart hade fejkade resultat vilket gjorde den ganska ointressant. Men man måste imponeras av det stora arrangemanget. Och mellanakten med Loreen och barnkörerna var mäktig. Gav faktiskt en aning gåshud där på plats.

Tuva verkade vara nöjd med dagen, och kommenterade flera saker när hon sedan såg finalen på TV under kvällen. Det känns som det var ett uppskattat besök. Både för att hon gillar melodifestivalen och att få besöka en så stor arena för att se och lyssna på musik. Just det har varit ett önskemål länge, och avundsjukan har märkts de gånger mamma och pappa varit på någon konsert för oss vuxna.

Kommentera gärna