Det är vattenpumpen Gerd…

I höstas lade ju vattenpumpen på landet av. Igen. Det visade sig vara tryckströmbrytaren som givit upp. Just där och då fanns ingen möjlighet att byta den då rörmokargrannen inte hade någon hemma och de bygghandlar som var öppna verkade inte heller ha.

Så senare beställdes en ny på nätet för att bytas vid nästa tillfälle. Som aldrig riktig kom. Besöken på landet blev väldigt sporadiska under hösten och sedan kom vintern och snön. Då vill man inte ligga i snön med huvudet ner i brunnen för att byta vattensaker i kylan. Inte jag i alla fall.

PåskgrillningNågra helger vi varit nere har vi således kört med dunkvatten från de tappställen som finns i området. Det fungerar när man bara är där någon eller några dagar och är bara vi. Men nu i påsk skulle mormor, farmor och farfar komma också, och stanna några dagar. Då ville vi ha vatten. Och grilla.

 

Sagt och gjort. Som det rörmokarämne jag verkar vara bytte jag trycksrömbrytaren lite snabbt och smidigt (nåja) och vi hade vatten igen. Skönt!

Kommentera gärna