Årets sista skiddag

Våren låter vänta på sig. Vi har tillbringat påsken på landet som traditionen numera bjuder. Men något arbete på tomten blev det inte eftersom det låg 30-40 cm snö kvar på marken.

Däremot har den ihållande kylan gjort att många skidanläggningar kunnat hålla öppet mycket längre än vanligt. Så även Yxbacken norr om Norrköping, där Tuva en gång i tiden stod på slalomskidor för första gången.

Nu ska det bli åka av

Nu ska det bli åka av

På annandag påsk tog vi två en sväng dit för några timmars skidåkning. Och vilken dag! Strålande sol och ca fem grader varmt. Nattens kyla gjorde att underlaget var klanderfritt. Hur bra som helst helt enkelt. Här finns varken sittlift eller knapplift så det blev till att använda bygelliften. Det hade vi ju provat tidigare i Flottsbro och visste att det fungerade bra med Tuva framför mig. Så även denna gång.

Vägen ner var lite osäker för den lille. Det var ju ett tag sedan vi åkte senast. Men redan nästa liftåkning ville hon prova att stå bredvid mig istället. Förutom att jag då har bygeln strax ovanför knävecken – och alla som åkt lift så vet ju hur kul det är – gick det alldeles utmärkt. Och nu började även nedfärden bli säkrare igen. Efter ytterligare några åk skulle det åkas i småhoppen på sidan av pisten och även in en kort vända i kanten av skogen. Någon börjar få känn på det här och blir stadig på benen. Även pappan testade att hoppa lite i de större hoppen…

Utsikt över Bråviken

Utsikt över Bråviken

Efter en premiärvurpa i liften för Tuva avslutade vi med ett åk i parken. Men hoppen där var en aning för stora för henne. Ett hade hon nog klarat av med lite högre fart men osäkerheten bromsade in lite väl mycket. Men det känns tryggt att hon tar de försiktigt när hon inte är helt säker.

Kort sagt, en helt suverän säsongsavslutning! Nu behöver jag ett par nya lagg till nästa säsong så jag också kan ha lite kul när vi två åker tillsammans 🙂

Kommentera gärna