En produktiv helg på landet

Äntligen kom vi så ner till landet igen. Det var ett tag sedan eftersom alla helger varit fyllda av annat. Bland annat en del cykling från min sida. Men med en liten semesterdag på fredagen blev detta en riktigt härlig långhelg. Redan på onsdag eftermiddag begav vi oss hemifrån, och hemresan blir söndag kväll.

Det har varit en riktigt produktiv helg, och det kan vi nog tacka det toppenfina vädret för. Sol och varmt hela tiden, med lite regn endast nattetid.

  • Hela tomten har blivit krattad. Det verkade inte vara så mycket löv innan, men väldigt mycket löv och torrt gräs blev det.
  • Studsmattan har plockats fram, satts ihop och studsats på. Äntligen.
  • Vi har passat på att softa lite i solen. För första gången på typ sex år kan vi slappna av ordentligt en stund medan Tuva och Emma leker på egen hand på tomten. Man behöver liksom inte övervaka som en hök hela tiden längre. Skönt.
  • Föräldrarnas sovrum har fått lite spackel på gipsskarvar och skruvskallar. Och en aningen mer ordning på golvet så det ska finnas en chans att kunna slipa och måla utan att klättra över sakerna.
  • Även friggeoden har fått sig en liten städomgång. Ytterst liten men ändå.
  • Det blev stopp i avloppet. Nästan helt. Så efter att ha fått låna en rensskruv av grannen och kört några vändor med den på fredagskvällen blev det lite bättre. Den var dock för kort och vi behöver köra med högtryck från andra hållet också. Behöver bara skaffa en rensslang för det. Köp köp.
  • Öppningen till vardagsrummet har klätts in med OSB och gips. (alltså väggstumparna ovanför och på sidan – inte hela öppningen, det vore ju korkat) Så det ser lite helare ut igen och inte så mycket byggarbetsplats. Likaså gamla fönstret har fått en skiva tillskuren som ska skruvas upp där nästa gång.
  • Det har blivit ordentligt städat under diskbänken då det fanns spår av möss där och det stank råttpiss. VIlket senare visade sig vara en gammal kissblöja som någon lyckats stoppa i returflaskpåsen (som stått där ett bra tag) istället för soppåsen… Hejja.
  • Det hanns även med en sväng ner till sjön och en stund  i solen på bryggan. Med fötterna nere i vattnet. Det var faktiskt hela 17 grader i ytvattnet! Snart badklart.
  • Glasskiosken. Glasskiosken år vi inte glömma. Äta glass, dricka kaffe och prata lite strunt med de fastboende medan ungarna leker vid rutschkanan är inte helt fel det heller.

På det hela taget en väldigt bra helg, som trots allt utfört arbete inte känns stressig eller arbetsam. Tänk om det alltid kunde vara så.

Kommentera gärna