Vattenfall World Triathlon Stockholm 2014

triathlon

Korspostad från Beach2020.

I slutet på sommaren bestämde jag mig för att testa Triathlon nästa år, efter en förfrågan från min syster om att köra Tällberg Triathlon tillsammans i augusti 2014.

De senaste åren har även en del av VM i Triathlon gått i Stockholm och i samband med det arrangeras även motionstävlingar över både sprint- och olympisk distans. Dessutom finns möjlighet att köra lagstafett på båda distanserna, det vill säga tre deltagare i laget kör en gren var. En simmar, en cyklar och en springer.

När jag nämnde detta för min cyklande kollega Patrick som också funderat lite över Triathlon blev han sugen och kollade med sin duktiga löpare till fru om hon ville vara med. Så nu är planen att vi när anmälan öppnar i december kommer försöka få en startplats för vårt lag på olympisk distans.

  • Simning 1500m i öppet vatten – Thomas
  • Cykling 40 km – Patrick
  • Löpning 10 km – Patrizia

Även Jocke blev föga förvånande intresserad när detta kom på tal, och försöker nu dra ihop ett lag till. Expeditionsledaren i Mot alla OddsOskar Kihlborg, har blivit tillfrågad, men just nu vet jag inte mer om hur det går med planeringen där. Något vi pratat om är däremot att jag skulle kunna dubbla. Först simma för mitt lag och sedan cykla med Jocke för hans lag. En snabb koll med tävlingsledningen gjorde klart att detta är fullt möjligt och tillåtet då det är ett motionslopp det handlar om. Det förutsätter dock att jag simmar snabbare än Jockes simmare. Annars får han vänta på mig…

Nu gäller det att träna upp sim-musklerna.

Kommentera gärna