Egypten dag 7

Måndag 15 april 2013

Sista natten med gänget. Eller snarare… Sista kvällen i Egypten. För den här gången. Nu är vi nästan färdigpackade inför hemresan imorgon och endast en av Emmas tröjor verkar ha kommit bort.

Idag har det varit 35 grader varmt. Och nu på kvällen är det nästan vindstilla. Temperaturen måste vara närmare 30 än 20 fortfarande vid halvtio på kvällen.

Tuva och jag har tillbringat större delen av dagen på vattenlandet. På vägen dit trängdes vi med Henrik Hjelt med familj i minibussen, och det var svårt att inte tänka på tv-serien Playa del Sol. Man är ju i princip polare med Henke nu efter att vi jagat och sprutat vatten på våra barn runt piratskeppet, och hans son sagt Hello till mig. Dum som man är svarade jag med ett hello tillbaka.

Det är konstigt hur man beter sig med en kändis så nära. Det känns naturligt att man skulle säga hej, för man ”känner” dem ju. Men det gör man ju inte eftersom man för dem är vilken okänd person som helst. Dessutom är de ju på semester och det måste man ju respektera och inte störa. Medan man prackar på en annan intet ont anande familj sin leksugna dotter utan en tanke på att de kanske vill vara ifred. Eller iaf något åt det hållet. Vem vet, Henriks son kanske väldigt gärna hade lekt med tuva där i vattenlandet. Det kommer vi aldrig få veta 🙂

Vattenlandet ja. Efter lite peppning fick jag upp tuva i de lite större kanorna. En efter en upp till den största och längsta i barnavdelningen. Sen var det kört. Sen åktes det kana så det rykte om det. Riktigt skojigt. Bra att hon nyttjade lite fler än sju av de 47 vattenrutschbanorna. (de flesta var hon dock för liten för att åka). Fick nästan tvinga hem henne tillbaka till hotellet.

Väl där blev det lite mer bada tillsammans med Emma i ”nordpolen”. Hon har ju blivit helt vild. Tar av sig armpuffarna, kastar ut dem i vattnet och kastar sig sedan själv efter i tron att hon kan simma och hämta upp dem. Galna barn!

Kvällens middag (tema seafood) intogs aningen tidigare än vanligt för att hinna med både packning och baljobgdrink efteråt. Emma flippade återigen ur och fick gå hem lite tidigare med mormor. Hon hade inprincip somnat när vi andra kom hem en stund senare.

Jag vill inte riktigt åka hem imorgon. Inte tuva heller. Emma vill nog gärna hem till sina vanliga rutiner även om hon verkar trivas här också. Dagis kommer få det kämpigt med hennes avvänjning, att få henne ”normal” igen. För här har hon ju blivit vildare och vildare för var dag som gått.

Hit kan jag helt klart tänka mig åka igen på slapparsemester, framför allt med barn. Ansvarstagande simkunniga sådana kan lätt springa fritt på området dag som kväll  utan minsta oro medan man själv ligger vid poolen eller sitter på balkongen. Men vill man ha det genuina Egypten och även slippa trängandes ryssar är nog inte all inclusive på Makadi Beach helt rätt. (personal och skyltar pratar arabiska, tyska, ryska och engelska. Med spridd kvalitet)

Men det samlade slutbetyget blir i alla fall VG. Vi får väl se om det håller sig även efter morgondagens resa till och väntan på flygplatsen.

Godnatt klockan 22.

Kommentera gärna