Inför vintern

Den här helgen har vi tillbringat på landet för att ”stänga” inför vintern. Det har varit mycket bättre väder än utlovat så vi har kunnat vara ute hela dagarna och haft en hel del värmande solsken medan vi krattade ett överflöd av löv.

Barnen hjälpte till att omväxlande hoppa i lövhögar och lassa löven i skottkärran för att sedan åka den tomma kärran tillbaka och bli avtippade i nästa lövhög.

Vi passade även på att inviga vår nya eldningstunna och brände upp en massa gammalt ris som legat i en hög senaste åren. Skönt att bli av med lite av det.

Under söndagen plockades studsmattan ned medan solen fick upp temperaturen till nästan 15 grader. Förra året hade vi lite snö på gräsmattan den här tiden. Att sitta på verandan med en kaffe och njuta av höstens sista(?) värme, vindens sus i träden, fåglarnas kvitter och barnens oavbrutna tjatter är faktiskt ganska skönt.

Men nu när allt är förberett för vintern kan kylan få komma så Yxbacken kan börja spruta snö. Vill åka skidor med ungarna där när vi kommer hit i vinter.

Kommentera gärna