Hemresa från Egypten

Tisdag 16 april 2013

Nu sitter vi på flyget någonstans över norra Egypten. Snart säger nog piloten att de som sitter på vänster sida kan se pyramiderna i Giza. Vi sitter på höger sida. Och missade dem även på flygresan ned.

Hittills har allt gått bra. Emma är trött men lite spel på surfplattan får henne att tänka på annat än att hon inte kan se vad Tuva håller på med.

Det blev en lugn frukost och sedan en dryg halvtimme bussresa till flygplatsen där ca två timmars väntan stod på schemat efter incheckning och säkerhetskontroll som gick hur smidigt som helst.

Lite souvenirshopping på taxfree som mer liknade en basar än just en taxfree på en flygplats. Pappa fick en fin espressokopp med fat efter långt övervägande om det istället skulle vara en lite större mugg. Tuva ville efter mycket tittande ha en oljelampa stil aladins lampa. Och Emma fick en mjukisdromedar som spelar arabisk musik. Hoppas batteriet tar slut fort.

Boarding gick fint och vi lyfte endast en kort stund efter utsatt tid och beräknar ankomma Arlanda runt 20-snåret ikväll efter ca 5 timmars flygresa. Bland det första vi ser i den DN som delades ut på planet är Jockes glada nylle som gör reklam för kvällens avsnitt av Mot alla odds.

Kommentera gärna