Egypten dag 3

Torsdag 11 april 2013.

Planerat att åka till vattenland efter frukost. Så blev det. Minibussar var 15e minut, men många som ville med så vi fick vänta en stund.

47 vattenrutschbanor fanns det på vattenlandet! Men många krävde minst 10 års ålder och 120 cm i längd. Dock fanns det mycket för de mindre också. Från de allra minsta upp till tioårsåldern.

Tuva hittade ny kompis. Moa från Jönköping men som var född i Borlänge av alla ställen. (syrran bor där) Dessutom bodde hon på samma hotell som oss. Efter lunchen, som var del av all inclusive och bestod av hamburgare med glass till efterrätt, fortsatte Tuva och Moa att leka. Emma var så trött så hon åkte hem med mamma och mormor för att vila. Pappan och Tuvan stannade kvar på vattenlandet (Makadi Waterworld) fram till 16-tiden då vi alla begav oss tillbaka.
Vattenlandet stängde en timme mellan 1230 och 1330 när solen står dom högst på himlen. Under den tiden serverades lunchen som man kunde välja på olika rätter. Det pappan saknade var att det inte fanns någon alkohol, inte ens öl, i utbudet. Men samtidigt var det nog vettigt då man inte vill ha massa onyktra pappor eller turister bland rutschkanorna.

Hemma fortsatte barnen leka fram till middagsdags, medan trötta Emma fick lite terapi och lugnande stund med Nike Nyfiken på surfplattan. När hon blir trött vill hon gärna åka hem till det ”blåva huset”, så lite hemmarutiner var nog bara bra en stund för henne. God middag på Sunflower – en av restaurangerna på hotellområdet – igen. Men bättre plats och service idag igen. Proppmätt! Även barnen åt riktigt bra av sin spagetti.

Efter middagen var alla trötta. Mamman pappan och Tuvan tog en liten promenad på området och fotograferade innan vi gick hem och knöt oss allihopa.

Godnatt klockan 22:00 för de vuxna…

Andra inlägg från Egypten

Kommentera gärna