Nu är det vinter!

Det dröjde, men till slut kom den och nu är den här. Vintern.

Förra året hade vi flera decimeter snö redan i slutet av november som sedan stannade ända in i april. Även här i Stockholm. Den här gången fick vi en grön jul – ja grön, på väg mot skidsemestern över nyår såg vi flera åkerfält som var ordentligt gröna.

vinter2014Men nu i mitten av januari har både snön, kylan och den officiella vintern kommit här på Västerängsvägen. Enligt SMHI ska dygnsmedeltemperaturen ha legat under 0 grader minst fem dygn i sträck för att det ska vara vinter, och vintern inföll då på den första av dessa dagar. Man vet alltså först i efterhand när vintern kom. Och nu vet vi. Fredagen den 10 januari kom kylan och dagen efter kom snön. Och jag fick testa på lite riktig vintercykling.

Senaste veckan har landets alla alpinanläggningar kört sina snökanoner på högsta effekt och i Stockholm beräknar de öppna sina första backar nu till helgen. Hejja!

Kommentera gärna