Vad hände 2013?

För några dagar sedan summerade jag mitt cykelår 2013. Nu är det dags för en tillbakablick på lite av det andra som hände under förra året också. Men av det som skrivits har cyklingen en stor andel så den är svår att undvika.

Januari

Vintern hade startat tidigt med ordentligt med snö redan i slutet av november. Då det var i stort sett omöjligt att få plats på skidskolan i Flottsbro för Tuva bestämde vi oss för att köra lite skola i Borlänge istället. Och Tuva erövrade berget.

I slutet av månaden blev det mer skidåkning för pappan, då det var dags för årets resa med arbetskamrater. Den här gången hoppade vi över senaste årens resmål Åre och begav oss istället till Saalbach i Österrike.

Februari

Årets teaterbesök. Karin och jag gick och såg Rainman på Rival. Högsta betyg för strålande insatser av skådespelarna som bjöd på både skratt och tårar.

Mars

I julklapp hade Tuva fått biljetter till genrepet av melodifestivalen på Friends Arena. Hon tog med sig pappan, och det var en upplevelse att se hela spektaklet live.

Mars var också månaden då kometen PanStarrs visade sig på kvällshimlen några dagar. Under en bilfärd upp till mina föräldrar i Uppsala lyckades Tuva och jag se den. Nästa gång den syns är om ungefär 100 miljoner år.

Något annat som hände den här månaden var att Jocke fyllde 40 år och vi ordnade en liten överaskningsfest. Att lura iväg honom på en liten cykeltur medan de andra fixade allt var inget större problem.

Något som däremot var ett problem var vattenpumpen på landet, som spökade en del under vintern. Efter mycket om och men såg vi till att byta tryckbrytaren som hade givit upp.

April

Den första april, jo faktiskt, så hade Tuva och jag vår sista skiddag för året. En underbar dag i Yxbacken på landet med perfekt underlag efter en riktigt kall natt. Den sista dagen backen hade öppet för året. Kul!

I april kom jag också igång ordetligt med cykligen iochmed  jobbpendlingen. Vi passade också på att resa till Egypten med familjen tillsammans med mormor som gav oss resan i julklapp! En härlig vecka i värmen med sol och bad.

Våren kom i april, och uppladdningen för Vätternrundan satte fart ordentligt med lite länge rundor och gruppträning.

Maj

Månaden inleddes med en härlig långhelg på landet. Efter nästan ett halvår skrevs sista kapitlet i boken om min mindre lyckade jobbresa till Dortmund i december. Ärendet hos flygbolaget avslutades äntligen och jag fick tillbaka mina hundra kronor.

Cyklingen fortsatte med Roslagsvåren. Och lite mer cykling inför Vätternrundan.

Juni

Nu närmar sig den stora rundan och uppladdningen fortsätter. Och till slut, i mitten av månaden, var det så dags att rulla iväg från Motala runt sjön klockan 01:52 på natten.

Med det största cykelmålet för året avklarat var det dags för midsommar, och den firades med vänner nere i de småländska skogarna, något som blivit lite tradition.

Under början på året var cyklisthatet på nätet utbrett och jag började skriva på ett inlägg om detta. Men jag orkade inte. Alla nedsättande och rent av till livet hotande kommentarer gjorde mig bara arg och ledsen. Jag bestämde mig för att inte grotta ned mig djupare i det och lät det bero. Tills vidare.

Juli

Juli betyder sommar och början på semester. I år hade jag en hel del semesterdagar att ta ut och passade på att också kombinera med lite föräldradagar, så redan 8 juli flyttade vi in på landet. Det blev några riktigt varma och sköna veckor där. Dock inte så mycket bygga som var tänkt. Men det gjorde inte så mycket. Jag hann ju med en del cykling på den östgötska slätten också.

I slutet av månaden åkte vi hem över en dag för att få vår fiber installerad i huset som en av de första i området.

Augusti

Semestern fortsatte ett tag till, men i mitten på månaden var det dags för lite arbete igen. En kollega från Amsterdam flyttade upp med sin familj till Stockholm under fyra veckor, och jobbade tillsammans med mig på kontoret här i två av dem. Mycket trevligt med lite sällskap från min grupp och kunna bolla ideer i vårt pågående projekt direkt mellan varandra istället för att behöva telefon eller IP-baserade meddelanden. Då han kommer från Holland diskuterades självfallet skillnaderna i cykling mellan städerna en del.

September

Mer cykling och motionslopp. Andra upplagan av STHLM Bike kördes, denna gång på tandem med Jocke. Roslagshösten klarades av, även den för andra gången och på tandem som vanligt. Dock inte så snabbt som vi hoppats. Jag nådde 300 mil på cykel under året, ett mål som var satt för 31 december! Jocke och jag testade även ett tempolopp i SMACK-serien. Det var jobbigt, men det blir nog fler.

Den här månaden togs även beslutet att delta i två olika Triathlon-lopp under 2014.

Oktober

Nu skulle min första vinter med cykling starta. Men varken kyla eller snö kom någon gång. Cykelpendlingen till jobbet fortsatte dock som vanligt. Landet ”plockades ihop” inför vintern.

Jag blev nyfiken på låd- eller lastcyklar och började läsa på. Skulle en sådan kunna ersätta en av våra bilar?

November

Av någon anledning var det en del cykel även denna månad. Vinterdäcken monterades och jag anmälde vår lilla startgrupp till 2014 års Vätternrunda, en övning där 20.000 platser tog slut på 12 minuter. Familjen var och tittade på SM i Cyclocross i Stockholm med bland andra Lisa Nordén och Emma Johansson. Jag hjälpte även till i Svenska Cykelförbundets monter på cykelmässan Sweden Bike Expo, och träffade lite av svenska cykelvärldseliten.

Fars dag spenderades tillsammans med båda barnen på Tom Tits i Södertälje, en härlig dag med underbara barn.

December

Jag bestämde mig för att skaffa en tidig julklapp. Med 17% rabatt hos min cykelprylshandlare skaffade jag en Garmin Virb Elite, Garmins intåg på marknaden för actionkameror. Tanken är att den ska utnyttjas på cykeln men även i skidbacken och simbassängen för att få lite film på barnen. Jag hann även dela med mig av mina första intryck av kameran.

Startplatsen i Tällberg Triathlon 2014 betalades och spikades liksom stafettlagets startplats i World Triathlon Stockholm 2014.

Cykeln fick sig sin första service inför vintern, och fick domen att drivlinan var väldigt sliten. Något att se fram emot i vår. Strax före jul nådde jag 400 mil på cykel i år, 100 mil mer än vad jag hoppats på!

Julen firades som vanligt hos farmor och farfar i Uppsala. Tyvärr blev Tuva sjuk på kvällen och fick feber och hosta som höll i sig ända in i januari. Dock klarade vi av att fira nyår i skidbacken, något som var nytt för oss.

God fortsättning på 2014!

Kommentera gärna