Tuvas första innebandymatch

Lördagen den 8 februari spelade Tuva sin första innebandymatch!

Strax innan jul testade Tuva att spela lite innebandy med lag Vinterviken 126, där två av hennes klasskamrater redan spelade. Hon tyckte det var så kul och ville gärna fortsätta. Det ledde till en egen innebandyklubba i julklapp och senare även ett par innebandyglasögon som rekommenderas av förbundet. (personligen tycker jag det verkar bra, med erfarenhet av att ha fått en boll i ögat med blödning och sängliggande i en vecka på sjukhus som resultat i unga år).

För att få lite träning på att spela match deltar laget i de ”mini-cuper” som arrangeras runt om i stan. Den första för säsongen kunde vi inte vara med på, men nu var det dags. I en stor hall i Täby skulle det spelas tre matcher. Det visade sig att de två första blev mot lag som var ett år äldre, och det märktes på speltekniken.

Vinterviken 126 åkte på storspö i alla matcherna, men verkade ha otroligt roligt, och kämpade allt de kunde. Lite mer träning så går det nog bra det där! Men som jag nämnt tidigare, det viktigaste är ju att de har kul, och det har de, det märks.

Att kämpa så hårt var en ny erfarenhet för Tuva. Hon har ju knappt ansträngt sig så hon blivit svettig tidigare, men det blev hon nu. Bra jobbat.

Om några veckor är det dags för nästa mini-cup igen. Vi får se hur det går då. Även om de har kul så blir det ju en aning roligare om de kan få in ett litet mål på motståndaren också. 🙂

Kommentera gärna