Äntligen vinterbesök på landet!

Helgen som gick (första i februari) tog vi en tur ned till landet. För första gången sedan i oktober. Alldeles för länge mellan gångerna så det var hög tid att titta till stugan nu.

Slalom i YxbackenDå slalombacken där nere skulle öppna den här helgen och snön skulle falla dagarna innan packade vi takboxen full med både slalom- och längdutrustning, och på lördagen begav vi oss till Yxbacken. Även Emma fick prova på den här gången. Vi lyckades hyra det sista paret 70cm barnskidor och krängde på henne pjäxor och hjälm. Vi begav oss till barnbacken för att se hur det gick.

Jag tycker nog hon tog till sig instruktionerna snabbt och försökte ganska snart ploga sig ned för backen, även om hon åkte mellan mina ben och inte alltid stod själv på benen. Efter några ”åk” tog vi vajerliften upp till toppen av barnbacken och hon gillade skarpt att det gick lite fortare. Men när Tuva och mamma skulle gå iväg att handla lite att äta och dricka ville Emma följa med och vägrade åka mer skidor. Det får bli mer en annan gång.

Med lite förnyade krafter blev det mer åkning för mig och Tuva, den här gången i familjebacken medan Emma och Karin besökte släkten i närheten tills det var dags att åka hem till stugan igen för lite middag.

Dagen efter gick i snögubbens tema. Eller snarare snödjurens tema. Med barnen var jag ute i den perfekta kramsnön och byggde apa, björn, svan, ekorre och lejon. Och en cykel!

En härlig helg på landet. Hoppas det inte dröjer allt för länge innan nästa besök.

Kommentera gärna