Mer bygge på landet

Jag hade ju fått i present av mamma och pappa att de skulle hjälpa till med barnpassning och bygge på landet under våren eller sommaren. Och den här veckan blev det av. Vi passade på när Karin tillbringade veckan i Göteborg, och lite assistans med barnen var extra välkommet.

Vi hann med en hel del. Så nu har vi två nya sovrum som är i princip klara med OSB och gips. Bara en gipsskiva till som ska upp, och lite fler skruv som ska dras i. Sedan är det dags att spackla.

En sak som gjorde att vi hann så mycket var att vi inte kunde gå och bada. Trots det fina vädret. Orsaken till det var att Emma i söndags skadade foten i en liten olycka med ett löpband, där hon fick en friktionsbrännskada och avfläkt hud på en ganska stor del av insidan av högerfoten. Skötseln av den skadan har varit psykiskt jobbig för pappan under första veckan, men Emma har varit jätteduktig vid byte av förband, även om hon förstås varit ledsen. Mellan bytena verkar hon inte ha lidit ett dugg, då hon sprungit omkring met eller mindre som vanligt.

På torsdagen följde vi med till Uppsala. Och den resan blev ju också någonting att minnas. Tuva började efter ca 4 mol må dåligt, och kräktes efter en stund i bilen då jag inte hann stanna tillräckligt fort. Detta följdes av totalt ca 10 stopp resten av vägen med ytterligare några uppkast. Som tur var var Emma nöjd hela vägen och hade inga synpunkter på stoppen. Under kvällen började tuva må bättre och vi tror orsaken till det hela var vätskebrist i kombination med rejäl trötthet. Efter en natts sömn mådde tjejen prima igen.

Mammas och pappas hjälp med barnen denna vecka har varit ovärderlig. Hjälpen med byten på Emmas fot, mest i början av veckan när det var som jobbigast. Men framförallt under torsdagen när Emma inte riktigt ville sova och Tuva mådde dåligt. Stort tack till er, mamma och pappa!

 

Kommentera gärna