Påsk på landet 2011

Påsken firades traditionsenligt(?) på landet. Tanken var att få lite gjort på bygget, men det hindrades effektivt av min lunginflammation, även om antibiotikan gjort så jag kände mig någorlunda i form. Dessutom brakade magen av medicinen under lördagen så resten av helgen tillbringade jag mer eller mindre i fosterställning i sängen eller sittandes på toaletten. Skitkul.

Som tur var hade vi med oss mormor, så Karin fick lite avlastning med barnen. Det passades på att (som planerat) måla lekstugan invändigt. Blev jättefint och mer ombonat. Liksom som ett riktigt litet hus och inte det förråd den var när vi köpte stället. Dessutom hade vi riktig sommarvärme, runt 20 grader och strålande sol, så vi behövde inte trängas inomhus. De här dagarna fick vi bekräftat att vi gjorde rätt som valde det stora glasskjutpartiet mot altanen. Man fick liksom in hela naturen i rummet när man öppnade upp. Trevligt!

Även om jag inte var i form så hann vi ändå med en del saker. Det mesta av den okluvna veden fick jag undan in i nya vedförvaringen och resten upp på en pall upp ifrån marken. Däremot blev det av förklarliga skäl ingen ved kluven den här gången. All gips som sattes upp förra veckan fick alla skruvar iskruvade och fönsternischerna blev tillsågade så de är klara för att byggas in. Och trallen på altanen kom på plats igen, i väntan på en ny något större altan någon gång i framtiden.

Och Tuva fann grannens barnbarn som också heter Tuva och är något halvår yngre. Vi gick över och sa hej och sen blev hon kvar där tills det var dags för middag 🙂

Ytterligare höjdpunkter för Tuva under helgen var 1) Glasskiosken öppnade och 2) rutschkanan vid kiosken var öppen igen efter att ha blivit ombyggd.

För Emmas del var det en ny uptäckt att få sitta på rumpan mitt på gräsmattan och dra i grässtrån eller plocka med torra löv. Vilken lycka 🙂

Kommentera gärna