Utbyggnad av landet, byggarna (nästan) färdiga

Sånär som på lite plåtdetaljer är nu byggarna färdiga med det de ska göra på landet. Både ser och känns riktigt bra, och det har börjat klia i fingrarna för att sätta igång invändigt. Slutfakturan har kommit, men den får vänta tills alla småsaker som är kvar är ordnade, och vi kontrollerat ytterligare en gång. Vi var nere i helgen som gick och hade tänkt luta golvet. Vi vill luta det och vitolja det innan vi sätter igång med saker som kamininstallation och bygge av innerväggar. Det känns liksom lättare att göra ett helt golv än att ta hänsyn till massa väggar och andra installationer.

Men – vi var inte säkra på att de var helt färdiga invändigt, och jag fick inte tag på byggaren för att kontrollera om det var ok att vi satte igång. Så det fick vara. Det blev en slapparhelg istället. Inte fel det heller 🙂

En liten sak som stör mig däremot är det där hörnet där berget kommer upp. Plåtslagaren har gjort ett snyggt jobb som synes på bilderna nedan. Men – han verkar ha tillverkat plåthörnet i verkstaden och mätt lite fel. På östra gaveln tycker jag den är på tok för kort. Syllen ligger synlig där bakom. Regn kommer stänka upp, och snö kommer ligga mot och fukta. Så det blir till att påpeka snarast.

Och nu när vi tillbringat en helg så känner vi att vi gjorde helt rätt som valde stora fönster i vardagsrummet. Och som vände planlösningen mot vad vi tänkt från början. Vilket härligt ljusinsläpp det blir!

Se alla inlägg om utbyggnaden på landet.

Kommentera gärna