Utbyggnad av landet, stommen

På väg hem från midsommarfirandet i småland passade vi på att stanna till på landet. På grund av det fina vädret blev det dessutom en extra ledig dag så vi stannade även måndagen.

Under senaste veckan hade byggarna satt igång med stommen, närmare bestämt golvbjälklaget. Det ligger snyggt på plintarna som det ska med syllpapp mellan enligt konstens alla regler. Hörnet som hamnar ovanpå berget som sticker upp verkar de inte lyckats bila ner ordentligt, utan har istället bestämt sig för att ta ur en del ur golvbjälken. Jag kan inte se att det ska vara något problem då den ändå kommer vila på ett stumt berg. Bara de ser till att skydda den ordentligt mot fukt.

Takstolarna har kommit som utlovat. Dock kommer dess konstruktion (se bilden nedan) göra det i stort sett omöjligt att få något kryp- och förvaringsutrymme på vinden. Det ska ju dessutom på ca 40cm lösull där uppe. Det ska bli spännande att se hur det blir med den luckan som sitter på gaveln på det befintliga huset, och hur man ska ta sig upp på den delen. Vi har ju ändå en del plank och dylikt där uppe som ska gå att ta ner. Vi får se när hela stommen är uppe, då blir det lättare att se var takstolar hamnar mm.

Dessutom har vi nu fått den första räkningen som täcker grunden. Det ser ju bra ut så det är väl bara att betala och se glad ut. Under veckan som gått har vi dessutom fått tummen ur och beställt kaminen. Den kommer i september och vi har preliminärt bokat installation i slutet av den månaden. Vi får väl se om vi kan få ordning på golv, innerväggar och undertak som måste göras innan de kan stoppa in den. Känns som att vi nog kommer få skjuta lite på installationen 😉

I övrigt handlade dessa två dagar på landet om att sola och bada. 23 grader i vattnet och strålande solsken. Tuva simmade en bit alldeles själv med sina gula bomber 🙂

Se alla inlägg om utbyggnaden på landet.

Kommentera gärna