Kolmården 2015

Det blev ju inget besök på Kolmården under semestern som planerat, eftersom Karin gick och stukade foten. Istället fick det bli några veckor senare.

Den 16 augusti tog vi med oss Tuvas klasskompis familj för det för oss årliga besöket på djurparken. Äntligen fick Emma besöka nya Bamses värld. Som hon längtat, med all reklam på tv och skyltarna längs E4 mot Norrköping. Bamse är just nu största favoriten, och hon plöjer bamsetidning efter bamsetidning och kan väl snart de två senaste årgångarna utantill.

Efter den inledande titten på lodjuren som i år hade två små ungar de flesta av oss lyckades se, blev det ett besök hos Bamse. Det går ju inte längre att gå förbi, efter entren leds man liksom in i denna nya värld. Det blev en liten rundvandring och barnen åkte lite av de åkattraktioner som finns. Jag tror de gillade det nya området.

Delfinshowen var lika bra och berörande som vanligt, trots att det var tredje gången vi såg den med samma tema – hur vi människor förstör får natur. Men själva tricken delfinerna utför ändras lite mellan åren. Det är imponerande djur!

En ny favorit sedan förra året är rovfågelshowen. Med fint väder är det  härligt att sitta på läktaren och se de olika fåglarna svischa förbi precis ovanför huvudet. Och även den här gången hade vi toppenväder. Inte för varmt och inte för kallt. Och inget regn att tala om.

Bamses värld och åkattraktionerna där och i Marine world gör tyvärr att det blir mindre tid för att se djuren. Det är snart svårt att hinna med allt man vill på en dag. Speciellt när det är mycket folk som dem här dagen. Men det är ju ett smart drag från Kolmårdens sida. De säljer ju fler tvådagarsbiljetter och nätter på vildmarkshotellet på det sättet. I år blev det följdaktligen inte lika mycket tid lagt på djuren förutom delfinerna. Men elefanter, surikater, apor och björnar kikade vi på. Och linbanan var en given runda även i år. Som vanligt fick vi inte se lejonen på nära håll, utan letade reda på dem där de låg och slappade en bit ner i skogen.

Surikater

Surikater

Det hela blev en lyckad dag med glada och nöjda barn som utan minsta gnäll gått runt på området hela dagen! Emma köpte två små mjukdjur för sina ”sommarpengar”, men Tuva blev lite lätt besviken på att hon inte hittade något att köpa, och tyckte de kunde ändra sortimentet lite mer mellan åren 😉 Efter utgång avslutade med ”finfika” på parkeringen. Det hade vi ju inte hunnit med under dagen.

Kommentera gärna