STHLM Bike 2015

Ännu en gång var det dags. Den fjärde i ordningen. Fjärde gången STHLM Bike arrangerades. Och vi måste såklart vara med igen. Trots en väderprognos som lovat mängder med regn.

Söndagen den 6 september stod väckarklockan på 04:45. En ordentlig (så ordentligt det går att äta så tidigt på morgonen) grötfrukost intogs efter att cykelkläderna dragits på. Ute regnade det ganska rejält, prognosen hade lovat cirka 50 mm under dagen. Så lite blöt hann jag allt bli medan jag packade ut i bilen och monterade på tandemcykeln på taket. Jocke dyker upp 05:30 och vi rullar in mot stan. Vid en parkering på Södermälarstrand står Paracykelgänget och väntar på att vi ska hämta ut våra nummerlappar, och vi parkerar sedan vår bil en liten bit från Stadshuset på Norrmälarstrand för att cykla in till starten på Norrbro där vi också möter upp Patrick som cyklat in från Älvsjö och redan är rejält blöt.

Själva starten 07:00 blir en förvirrad upplevelse. MC-förarna som skulle köra före oss väntade på startskottet som aldrig kom. Till slut kom vi i första startfältet överens med dem om att vi skulle rulla iväg ändå, och så blev det.

Jag valde att köra i helt regnställ. Även om jag ändå skulle bli blöt inifrån är det ganska skönt. Framför allt dröjer det till fötterna blir blöta då regnbyxorna ligger över skoskydden och jag slipper att det sipprar in uppifrån längs benen. Jag klarar mig ända tills vi kör igenom pölen som täcker hela vägens bredd och når upp över fötterna i pedalens nedre läge…

Blött

En av de mindre pölarna..

Vid Ropsten cyklar vi fel och får ta trapporna ned. De två funktionärer som skulle visa vägen var upptagna med att hänvisa bilister då vägen var avstängd. Men det var nog den enda missen vi råkade ut för på banan. Dock en irriterande sådan.

Jag tycker det är synd att staden inte ville plocka bort farthindren på Hornsbergs Strand under några timmar en söndagsmorgon då de ändå inte fyller någon funktion. STHLM Bike hänvisade på grund av detta till cykelbanan som de skrev är ”nyanlagd, bred och fin”. Vad de inte nämnde är att det står stolpar mitt i cykelbanan med jämna avstånd vilket gör att den inte alls är så bred och fin i praktiken. Jag hoppas dessa stolpar inte ställde till några problem längre bak i fältet där det kanske kom lite fler cyklister samtidigt. Kanske gjorde det dåliga vädret att det inte var fullt så många deltagare som det skulle varit annars?

Även i år var det bra uppslutning av paracyklister. Jag tror det var minst fem tandempar och på bilderna har jag också sett ett antal handcyklister. Trevligt!

Ett tandempar

Målgång blev det strax före klockan 9. Jag och Jocke rullade direkt tillbaka till bilen för att montera på cykel och få lite torra kläder på oss medan Patrick plockade upp lite frukost i Kungsan. Själv hade jag preppat med frukost hemifrån att äta i bilen.

Några minuter senare var vi på väg norrut, mot starten i Upplands Väsby och Roslagshösten 2015.

Fikastopp vid Stora Skuggan [foto: STHLM Bike]

Fikastopp vid Stora Skuggan [foto: STHLM Bike]

sb_2015-4

Jag och Jocke med Patrik på släptåg [foto: STHLM Bike]

Kommentera gärna