Töjnan Tiger Cup 2015

Den 20 september 2015 spelade Tuva sina första matcher sedan bytet till Älvsjö AIK Innebandy F06. Rent resultatmässigt gick det inte något vidare, men alla hade roligt och var ganska nöjda med sina medaljer efter en väldigt lång dag!

Strax efter nio på morgonen lämnade ett gäng spelare Långbrohallen för färd mot Sollentuna, för att drygt 10 timmar senare komma tillbaka. Töjnan Tiger Cup är en av de största försäsongscuperna i landet, och hade i år ca 230 anmälda lag. Älvsjös F06 spelade tre matcher så det blev en hel del väntan mellan. Som tur var dröjde sig lite av sommaren kvar, och den mesta väntan tillbringades ute i solen på skolgården. Inte alls fel faktiskt.

Motståndarna för dagen var Huddinge IK, Örby IS och Bele Barkarby IF. Det var tufft för tjejerna och det blev en hel del bakåtmål. Men de kämpade tappert och hade roligt. Den fullstora planen var nog lite ovan för dem då de flesta spelade på små planer förra säsongen. Matcherna i den här åldern är 2×15 minuter, och de hade riktig tur med en helt suverän domare som inte bara tog sig tid att tydligt förklara varför han blåste av utan även gav tips och råd och vägledning till de unga spelarna för att hjälpa dem med de olika momenten som till exempel målvaktens utkast, tekning och liknande. En stor guldstjärna till honom!

 

img_5891

Kommentera gärna