Cykelkarneval med lådcykel

Den 19 september 2015 var det cykelkarneval i Stockholm. För andra gången arrangerades en cykeltur i centrala staden där vem som helst kan vara med och cykla. Jag ville hänga med. Och ta med barnen.

Då framför allt Emma inte skulle fixa att cykla själv, och Tuva förmodligen skulle bli slut av att cykla in till stan innan karnevalen ens började, så bestämde jag mig för att låna en last- eller lådcykel och stoppa ned ungarna i den. En av Emmas dagiskompisar har en Cargobike trehjulig lådcykel som vi fick låna. Dessutom med el-assist!

dsc_1879

Sagt och gjort. Barnen stoppades ned i lådan. En grillcykel skulle finnas på plats efter målgång så det planerade vi för och hade med oss korv och grejjor. Tyvärr hann den inte tändas upp medan vi var kvar, vilket barnen tyckte var lite synd.

I själva karnevalståget deltog massor av cyklister. Och vi rullade i maklig takt genom stan. Med poliseskort. (året innan hade en SUV-förare med flit kört på cyklist och manglat cykeln under bilen). Tyvärr var inte den del som skulle vara bilfri speciellt mycket så. Där hoppas vi på bättring in framtiden.

dsc_1885

Efter rundan fanns lådcyklar att kika på. Och lite trickcykling. Barnen var väl inte jättesugna på att stanna så länge, så efter en stund cyklade vi hemåt igen. På söder stannade vi till vid en korvmoj och käkade lite, för att sedan väl hemma handla lite och hinna med lite BMX-bana innan vi tog oss hem för att lämna tillbaka lådcykeln igen.

På det stora hela en väldigt lyckad och trevlig dag!

 

Kommentera gärna