Headhunting

För några år sedan, mitt i den stora IT-bubblan, blev man trött på alla huvudjägare som ringde. Nu händer det i stort sett aldrig att någon sådan ringer. Men idag fick jag ett brev från en rekryterare på Google. Det började så här:

I am a Recruiter for the Google.com Engineering team at Google. I came across your information on LinkedIn and was very impressed with your extensive UNIX experience as well was your senior roles at various companies including Verizon Business and MCI. I wanted to see if you may be interested in exploring opportunities with Google.

Och fortsatte sedan med lite information om vilka personer de söker. Kändes som jag passade in ganska bra. Tyvärr handlade det bara om lediga positioner på olika ställen i USA, på Irland, I Schweiz eller i Australien. Även om det sistnämnda låter intressant så är det väl inte riktigt läge att börja flytta utomlands 😉

Så jag svarade att det är intressant men tyvärr passar en flytt utomlands inte riktigt in med min livssituation just nu. Men nämnde att om de någonsin skulle anställa folk i Sverige så vet de var jag finns. Man ska inte bränna broar och stänga dörrar i onödan! 😀

Men ganska kul var det att få brevet iaf, eftersom Google får in över 100 000 ansökningar varje månad. Och jag har inte ens skickat in någon. 😉 Oas måste de ju kämpa hårt om de ska lyckas anställa 10.000 personer under 2007, så jag kanske inte är så unik som jag vill tro 😛

Kommentera gärna