Vattenprover, kommunalt vatten och dagis

Senaste veckans händelser….

Infomöte om kommunalt vatten och avlopp på landet. På sikt måste något göras åt avlopps-situationen på landet, och det verkar som kommunalt VA är en möjlighet. En dyr möjlighet. Kommunen har räknat på ca 170 tusen kronor per fastighet för anslutning. Plus ledningsdragning från tomtgräns till hus. Som hittat. Tjohoo. Föreningen på landet ska nu undersöka alternativ osv så vi får se vad som händer.

Vi har samtidigt tagit en hel massa prover på vattnet från vår egna brunn på landet. Så många olika prover man kan göra tror jag. Radon, metall, mikrobiologisk och kemisk kontroll, utökad där så var möjligt. Vi fick provsvaren häromdagen. Vattnet bedömdes som tjänligt, med anmärkning på järn, mangan och flourider. Ungefär vad vi redan visste på grund av lukt, smak och färg. Men det är skönt att veta att det är fullt drickbart och inte har en massa radon eller uran i sig. Eller massa bakterier. Nu ska vi se vad vi får för förslag på åtgärder för att få bort lukt och smak, och vad det isåfall kostar och om det är värt det.

Idag var vi på informationsmöte på Dagis. Tuva har ju fått plats på Matrisen inför hösten. Lite för långt bort för att vara helt bra, men området och lokalerna känns bra. Så även den personal vi träffat. I övrigt får väl tiden utvisa om det är bra eller inte. Alla förskolor verkar ju bra när man är på visning. Men vad vi hört från olika håll ska det vara ett bra dagis. Får hoppas att det stämmer. Lite kul är att Elin som vi träffat mycket på öppna förskolan också ska börja på Matrisen i höst. Med lite tur på samma grupp, det skulle de försöka ordna sa de.
[tags]Förskola, Dagis, Matrisen, Vatten, Avlopp[/tags]

Kommentera gärna