Tuvas första luciatåg

Och mitt första besök, av vad jag misstänker en lång rad, på dagis för att se detta luciatåg. Men vi börjar i lördags. Då var vi på den årliga pysselträffen hos Tuvas morfar och ulla tillsammans med syskon och kusiner. En bit in på eftermiddagen var det dags för luciatåg, och självklart skulle Tuva vara med. Så kom de då in, de fyra. En lucia, en tärna, en pepparkaksgubbe och en liten tomte. Den sistnämnda var Tuva.

De drog av ett gäng korta sånger, och Tuva hängde med så gott hon kunde. Vad kan man annat säga än att de var jättduktiga allihopa 🙂

På söndagen var det dags igen, men då blev det inget tåg, utan snarare bara ett lok. Tuva gick upp före oss och med lite uppmuntran sprang hon bort till sitt rum, för att sedan springa tillbaka till vårat igen och sjunga blinka lilla stjärna för full hals, och sedan gå ut ur rummet igen 😀

Och slutligen då, idag.  Lucia på dagis. Alla avdelningarna skulle ha ett gemensamt tåg ute på gården. Fullt med föräldrar och mor- och farföräldrar var det. Vilket var ganska väntat eftersom det blir ca 40 till 50 barn alla tillsammans. De sjöng jätteduktigt allihopa! Lite synd att de var så många och att det var ute i mörkret för det tog mig ganska lång tid att hitta vår lilla tomte, och när jag väl gjort det kunde jag ändå inte se henne speciellt bra. Men på det stora hela var det skoj att se. Efter sången blev det lite fika vid respektive avdelning. Det var sådan trängsel och mycket folk så vi drack vårt kaffe och åt våra pepparkakor, sedan knatade vi hemmåt, jag, Karin, Tuva och morfar.

[tags]Dagis, Förskola, Lucia[/tags]

Kommentera gärna