Tvättmaskinsreparatör

Man kanske skulle byta jobb? Vår tvättmaskin började bete sig för ett tag sedan, byta program lite på känn eller stanna lite då och då. Ett solklart problem med styrelektroniken. Ett nytt styrkort går loss på nästan 3 papp. Och då måste man byta det själv.

Idag plockade jag isär fronten och tog ur kortet. Kikade lite på det och lödde om några punkter jag tyckte kunde ha med saken att göra. Plockade ihop allt igen, skruvade fast fronten, upptäckte att jag glömt stoppa in en pryl, öppnade upp fronten igen och gjorde om – gjorde rätt.

Än så länge verkar det fungera som det ska. Nu håller vi tummarna.

[tags]Elektronik, Tvättmaskiner, Vitvaror, Hushållsmaskiner[/tags]

3 svar

 1. David skriver:

  Kanske dumt att ha detta publicerat, ur försäkringssynpunkt, om huset brinner ner och orsaken är en viss tvätt…maskin… 🙂

 2. Thomas skriver:

  @David

  Inte då. Jag är ju utbildad på sånt där. Kanske inte på tvättmaskiner, men på att löda elektronik. Plastbiten jag stoppade dit fyller nog ändå ingen funktion. Kanske. 🙂

 3. David skriver:

  Hehe, okej. Hade jag försökt, då hade huset brunnit ner. Före eller efter tvättmaskinen.

Kommentera gärna