Lundell Omaha 2009

Då har man varit på ytterligare en Lundell-konsert. Jag vet inte vilken i ordningen. Har tappar räkningen för länge sedan.

Lundell Omaha 2009

Lundell Omaha 2009

Drygt tre timmars spelning i Globen, den sista på Omaha-turnén, och vad säger man? Uffe kan knappast misslyckas 😉 Som vanligt var det nya arrangemang av gamla godingar som ”Hon gör mig galen” och ”Rialto”. Men det var även många för mig nya låtar, eftersom jag inte lyssnat in mig på senaste plattan. Än mindre skaffat den trots att den släptes i november.

Så, på det stora hela lika bra som det brukar vara när Uffe är igång. Och den här gången verkade han ha riktigt kul själv på scenen. Men det ska sägas att det var några år sedan det var den mörka Ulf som stod där uppe.

Några saker jag tyckte var mindre bra dock:

  • Janne Bark, var är du. Jag saknade dina riff!
  • Varför ska det vara så hög volym för? Det är ok på de lugnare låtarna, men när gänget kommer igång med plågade gitarrer, munspel och saxofoner så går det mer över till ”skrän” som mina föräldrar skulle sagt. Och det blir svårt att hänga med i texterna om man inte kan dem fullt ut.

Jag tycker nog Uffes spelningar gör sig bäst utomhus. Då ”försvinner” lite av det ”skräniga” och allt låter mycket bättre. Därför tycker jag om att det blir en sommarturné även i år, vilket meddelades i slutet av kvällens spelning. Stort tack för det Uffe! 🙂

[tags]Ulf Lundell, Lundell, Janne Bark, Omaha, Globen[/tags]

Kommentera gärna