Tuva på sin första skidtur

Igår var det skidpremiär för Tuva.

Hon har ju ganska länge tjatat om att åka skidor, efter att ha sett både Nicke Nyfiken, längd- och skidskytteproffsen på TV under vintern. Så vi kände att det är väl kanske dags att skaffa ett par skidor till henne.

Frågade en kollega på jobbet som har lite äldre barn om hon hade några gamla skidor kvar. Och javisst, ett par nästan helt oanvända i lagom längd blev Tuvas mot att jag bjöd på lunch. Det var taget 🙂

Så igår, då skulle det ut och åkas. På med skidorna utanför dörren och så bar det av in mot Långbroparken. Måste säga att det gick förvånansvärt bra för att vara första gången hon stod på ett par skidor. På halkig packad trottoarsnö dessutom med skidor som far åt alla håll. Visst, jag fick ju hjälpa till med balansen, men ändå. Jag var imponerad.

Och jag blev inte mindre imponerad när hon vägrade ge upp utan bara fortsatte och fortsatte. En bit förbi lekparken kom vi innan hon tyckte det blev jobbigt. Då hade hon kämpat på i ca 400 meter. Kul!

Som tur var hade jag varit lite förutseende och släpat med mig snowracern också, så hon fick åka på den vidare in i parken för ett par turer upp och ned i backen där innan vi tog oss hem igen.

Idag var det så dags igen. Mer skidor. Och den här gången tog vi en annan väg in i parken, den via dagis så vi kom in i södra delen istället. 600 meter ungefär blev det innan hon tröttnade den här gången. Och några försök att åka skidor i backe hann vi också med. Det går snabbt frammåt. Vem vet, kanske blir det nästa Charlotte Kalla. Du vet var du läste det först 😉

[tags]Vinter, Skidor, Snö, Långbro[/tags]

Kommentera gärna