Utbyggnad av landet, kontrakt påskrivet

Då börjar det närma sig. Nu har vi skrivit på kontraktet med Sjötorps Bygg AB, som ska bygga vår tillbyggnad på landet. De frågetecken vi hade har rätats ut och allt känns bra. Förutom den där lilla oroskänslan av att någonting kommer gå fel, men det går ju inte att veta innan hur mycket man än försöker. Har nog tittat för mycket på Fuskbyggarna 🙂

Nu bör de alltså sätta igång inom fyra veckor enligt avtal. Det vi måste göra nu är att skicka in en bygganmälan till kommunen så snart som möjligt för att få in den i tid. Dessutom måste vi se till att få ned de två björkarna där tillbyggnaden ska stå. Och kolla lite praktiska detaljer med grannen där nere, som lovat bistå oss lite.

Det ska bli spännande att få den slutliga tidsplanen nu när byggaren kan börja projektera. Inom 24 veckor ska det vara klart enligt kontraktet, men vi ska nu få ett fast slutdatum.

Nästa vecka ska vi nog beställa braskaminen med skortsten, takstege och montering. Pratade med dem idag och det visade sig att förutom sommarkampanjen på själva kaminen de har just nu, så börjar även en 10%-kampanj på skorstenar imorgon, så där sparar vi knappt två tusenlappar till. Som iofs kommer gå åt på annat, men ändå 🙂

Själv klurar jag fortfarande lite på element-lösningar för uppvärmningen, men tror jag har en ide på hur det ska bli. Behöver fortfarande bolla ideerna med någon element- och uppvärmningskunnig.

[tags]Utbyggnad, Sjötorps Bygg AB, Bygga[/tags]

Kommentera gärna