Mer utbyggnad av landet

Nu har vi hunnit varit nere på landet ytterligare två helger. En gång för två veckor sedan. På grund av att jag var tvungen att jobba med en större migrering på jobbet samma helg blev det inte byggt jättemycket på landet. Men en del blev det gjort iallafall. Bland annat fixade elektrikern all rördragning i taket så det nu ska vara klart att sätta gles och fin-panel där. Dessutom började en del dosor och rör i väggarna komma på plats. Men så mycket mer än så blev det inte.

När det blev lite fint väder på söndagen passade jag på att vara ute ett slag och fixa lite med vedförvaringen vid förrådet. En euro-pall ligger sedan tidigare placerad där det ska vara, och jag satte nu upp två ”skärmväggar” i vinkel mot förrådsväggen. Det är delar av det plank som tidigare satt vid vår altan, och som plockades ned när bygget började. Som tak fick det lite provisoriskt bli halva det plasttak som satt ovanför dörrarna på gäststugan förut, som åkte ned av snön förra vintern. Det ligger nu löst med en betongplatta på sig och tillfälligt stöd under sig. Men all björkved som tidigare legat i det fria ligger nu fint här inne.

Senaste helgen var det dags att åka ner igen. Den här gången med all takpanel på släp. Den hämtades ut på Söder på fredag eftermiddag, och transporterades sedan ner på en E4 i vinterskrud. Mellan Nyköping och Norrköping var det glansis på vägen och vi kände oss väldigt nöjda med fyrhjulsdriften. Likaså när det var dags att backa in det 4.5 meter långa släpet på bilplatsen vid stugan med smal väg och djupa diken och dessutom 3-4dm snö. Utan 4wd hade jag suttit fast i diket, det kan jag garantera 😉 Under sena kvällen bars sedan 23 paket panel in i stugan för förvaring tills den är dags att sätta.

Lördagen ägnades åt att åka ner till Åby och hämta kaminen, en Jötul F371, från Eldabutiken. Och att beställa resterande byggmaterial hos K-Rauta i Norrköping med hemleverans om två veckor. På söndagen var det sedan försök att få in kaminen i stugan som gällde. Tuva plöjde runt ordentligt i den djupa snön på tomten under tiden 🙂

När jag väl lyckats plocka in alla paket med skorstenen i gäststugan var det så dags för själva kaminen. Den tömdes på alla lösa delar och sen skulla Karin hjälpa till att få ned den från släpet. Det gick inte. Vad skulle vi nu göra? Som från ingenstans kom en granne i området på promenad med sin hund, och hämtade glatt sin man och kom och hjälpte oss släpa in åbäket i stugan. Stort tack för det! Vet inte vad vi gjort annars. Så nu står den där och väntar på installation om drygt två månader.

På söndagen var det så dags för hemfärd och ytterligare knappt en dm snö hade fallit. Vi hade fått låna en pirra av Eldabutiken, som skulle lämnas tillbaka. Återigen fick vi nytta av fyrhjulsdriften när vi körde in på deras tomt som var täckt av 50cm snö. Man fick knuffa upp bildörren för all snö som låg utanför. Och i denna snö skulle det dessutom backas och vändas med släp. Inga problem (förutom den branta backen vid andra utfarten som vi inte lyckades bemästra – ytterligare en backning och vändning med det extra långa släpet som dessutom slog till påskjutsbromsen i den djupa snön)

Två timmar senare, efter färd på riktig vintervägstvättbräda på motorvägen och mycket halka, var vi hemma i stan igen och kände att vi var ytterligare några steg närmare en användbar utbyggnad.

Se alla inlägg om utbyggnaden på landet.

Kommentera gärna