Ännu mer bygge på landet

För drygt två veckor sedan beställde vi ju resterande byggmaterial på K-Rauta i Norrköping. I fredags levererades det till landet med lastbil. Värt varenda krona att slippa först lägga upp det på ett släp, sedan lyfta av det för att åka en vända till och göra samma sak igen.

Nu behövde vi ”bara” lyfta in 20 OSB-skivor, lite isoleringsbalar och några hundra meter panel/råspont in i huset. Men självklart hade det ju snöat ordentligt sedan sist så först blev det till att skotta ordentliga gångar. Gipsen fick ligga kvar ute väl (men inte för väl) inpackad, så slipper vi bära in den just nu iallafall.

Så nu finns allt på plats och det är bara att sätta fart. Just den här helgen blev det inte så mycket gjort dock. Fick bara upp råsponten i taket som ska agera gles att fästa takpanelen i. Var skönt med en skruvautomat och bara mata på. Nästan iallafall. På söndagen var det ju så fint väder så Tuva och jag blev tvugna att ta en promenad ner till sjön.

Varför kom du tillbaka så fort?

Det frågade Tuva när jag hastigt vände tillbaka till fast is när det vid yttre delen av bryggan började knaka ganska ordentligt i isen när jag promenerade ut en bit 😉

Nästa gång vi åker ner hoppas jag få inviga dyckertpistolen och få upp lite takpanel. Ska bli spännande att se hur det blir.

Se alla inlägg om utbyggnaden på landet.

Kommentera gärna