Tak och väggar på landet

Så här efter jul tog vi oss ner en sväng på landet igen. Snö finns det gott om. Återigen fick vi skotta oss fram till stugan. Under dagarna där nere lyckades Karin tom köra fast med den 4-hjulsdrivna bilen 😉

Den här gången var tanken att vi skulle få upp lite panel i taket och lite väggskivor. Men som vanligt blev det långa sovmornar som gjorde att vi inte kom igång riktigt så tidigt på dagen som det var tänkt. Trots att vi hade mormor med oss.

Hur som helst, vi började sätta takpanelen som ju ska limmas i ändsponten. Men limmet vi hade var ju inte mycket att hänga i granen. Det var när Karin skulle åka å fixa nytt hon lyckades sätta fast bilen i snödrivan vid ett möte på våra smala vägar. Så hon gav upp och kom hem igen när hon väl kommit loss. Under tiden hade jag istället satt några OSB-skivor på den vägg som kommer vara bakom kaminen. Dessutom har elektrikern fixat lite mer med elen under de här dagarna så den är *nästan* färdigdragen i det stora rummet. Under tiden perforerade Tuva OSB-skivorna med spik och skruv som hon drog i med sina i julklapp fådda riktiga verktyg.

Senare på kvällen kom vår granne Janne hem från sitt arbete, och han hade en halvflaska trälim kvar i förrådet som dessutom fungerade. Men nu fick jag inte fortsätta med taket och spikpistolen eftersom vi druckit vin till middagen 😉

På tisdagen kunde vi däremot fortsätta efter ännu en sovmorgon.  Vi fick upp lite drygt 5 kvadrat tak under dagen. Och då var det med sen morgon och dessutom paus för skidåkande. Tuva var riktigt duktig på skidorna, mycket bättre än förra året trots att det nu var vinterns första försök. Beror nog mycket på att hon rent generellt har mycket bättre balans nu.

Nästa gång vi åker ner ska vi nog försöka få upp gips ovanpå de satta OSB-skivorna och kanske även få upp panel i taket fram till och lite förbi kaminens placering. Då är vi på god väg för monteringen av denna i februari.

Se alla inlägg om utbyggnaden på landet.

Kommentera gärna