Bygge på landet

Efter att ha tillbringat några dagar i stan och firat nyår med vänner, och dessutom sett Disney on Ice i Globen med farmor, farfar och kusiner med föräldrar så blev det ytterligare några dagar på landet i snön. Detta för att komma en bit till med taket som är det vi har mest tidspress på inför kamininstallationen.

Det gick inte så fort den här gången heller. Packningen till spikpistolens slang gick sönder och såklart hade vi ingen mer på plats, så det gick inte så bra att skjuta upp panelen. Men vi fick upp en del iallafall. Förutom det vill ju barnen ha lite uppmärksamhet också såklart. Och lite bus och bygge av snölykta och snögubbe ute i snön vill ju inte pappa vara utan heller 😉

En annan sak som tog tid var isen på taket. Förra vintern drog snö och is med sig hängrännorna så de hängde böjda på trekvart. Nu när vi så snällt fått nya rännor av byggarna i samband med utbyggnaden så vore det ju dumt att låta samma sak ske igen. Och eftersom vi den här vintern haft lite mer värme på när vi inte varit där (pga en massa träpanel lagrad inomhus för uppsättning) så har det bildats gott om is på taket ovanför de sparsamt isolerade ytterväggarna i gamla delen (ingen is alls på taket på nya delen, vilket ju känns bra).

Under ca tre timmar kämpade jag med att få ner snö och is från taket. Den mesta av tiden gick till att stående på stege försöka hacka loss merparten av den stundtals 15cm tjocka isen. Men det gick. Och nu bör resterande snö på taket snällt glida ner och förbi hängrännorna istället för att fastna på isen och hänga ned dem.

Dagen efter kom plusgraderna och snön började glida ned. Det var i sista stund 🙂 (Värt att notera är att det provisoriska tak jag ordnade ovanpå vedförvaringen, gjort av det skärmtak snön slet ned från gäststugan förra vintern, fortfarande ligger på plats utan ordentlig infästning eller stöd underifrån, trots en massa snö på det)

Kommentera gärna