Utbyggnad av landet: Innerväggar 1

Nu när golvet är färdigt så är det dags att sätta igång med innerväggarna. Den här gången smet Karin, barnen och mormor ner lite tidigare, och själv stannade jag på vägen och köpte 45×70 reglar till väggstommen.

Efter middagen på fredagskvällen så sjönk trycket på vattnet och till slut började det komma skitvatten. Ut och kolla. Visst, pumpen startade inte som den skulle. Som tur var hade vi tidigare i år fixat så vi lätt kan koppla in områdets sommarvatten i huset istället. Och som tur var, var det fortfarande igång.

Lördagsförmiddagen veks således till att felsöka vattenpumpen, kolla priser på ny hos grannen rörmokare. Tills jag lyckades mäta mig fram till att pumpen verkade vara ok, och även tryckbrytaren. Det var motorskyddet som pajjat – det blixtrade fint även när allt på pumpsidan var bortkopplat. En halvtimme senare hade elektrikern varit där och bytt till ett nytt motorskydd, helt gratis. Det kallar jag service 🙂

När vi väl hade vårt eget vatten igen var det dags för innerväggarna. Efter en hel del mätande för att få väggen på rätt plats i förhållande till takstolen som sedan kaminens skorsten ska passas in i med 10 cm marginal så tog jag mod till mig och slog ner spikarna i syllen på golvet. Sovrummen blir något mindre än tänkt, eftersom jag naturligtvis inte tagit hänsyn till takstolarnas placering och kaminens skorsten när jag gjorde ritningen. Men det ska nog gå bra ändå. Så här i efterhand hade det nog varit smart med en toppmonterad skorsten på kaminen – men det kommer ju bli sååå snyggt med den dold!

Under lördagen kom nästan hela den första väggstommen upp, och slutfördes på söndagsförmiddagen med den sista regeln. Efter det blev det planering av eldragning, och nästa gång ska väggstumpen bakom kaminen upp och förhoppningsvis även reglar i taket tvärs glesen för att ha något att fästa takpanelen i sedan. Den här veckan har vi börjat begära in lite offerter på resten av materialet som behövs på insidan. Totalt ca 1,8 ton material. Hua. Dessutom har vi bokat installationen av kaminen. 14 februari blir det. Vi flyttade fram det till efter årsskiftet för att kunna nyttja nästa års ROT-avdrag, och dessutom får vi lite mer tid att få upp väggskivor och takpanel innan installationen.

Se alla inlägg om utbyggnadenlandet.

Kommentera gärna