Utbyggnad av landet: del x av y

Nu är byggarna färdiga och vi känner att vi kan betala slutfakturan utan att klaga. Plåtis har monterat de sista platdetaljerna och vi är nöjda.

Det har faktiskt fungerat otroligt bra med att få huset byggt. Mån hör ju om folk som måste hänga över axeln på byggaren för att saker ska bli rätt. Det har inte vi behövt. Men vi har i alla fall kontrollerat så mycket vi kunnat under bygget gång. De få synpunkter vi haft har åtgärdats direkt utan problem.

Den här gången hade vi hyrt en golvpolermaskin för att olja in det tidigare avlutade golvet. Efter en kämpig lördageftermiddag (och 5 trasiga säkringar) blev så golvet otroligt fint! Men några fler polerdukar till maskinen hade inte varit fel. Den blev väldigt tungkörd när duken blev för ”platt”. Men färdigt blev det, så nu kan vi sätta igång med resten på riktigt.

Resten ja. Det är väl el och väggstommar som gäller i första hand. Innertak har vi efter mycket hit och dit bestämt ska vara vitlutad faspanel. Det blir dyrare än Gips, men mindre efterarbete. Taket är ju klart när man sätt det och inte en massa spacklande, slipande och målande. Dessutom har vi hittat färdiglutad siljans-panel ekonomisortering som ser bra ut för en hundring kvadraten. Nackdelen är att glesen sitter på fel ledd och vi behöver sätta spikläkt i hela taket först.

Den här resan ned la jag dessutom ut ny isolering på vinden där vi hade läckage i somras. Så nu ska vi väl hålla lite mer värme inomhus i vinter. Trevlig spång byggarna ordnat 🙂

Nästa gång har nya golvet härdat ordentligt, så då kan vi börja ställa saker på det igen. Då kanske vi kan få lite ordning i gamla delen igen. Just nu har vi tre balar isolering, 52 3-meters VP-rör, 18 OSB-skivor och några reglar på det lilla utrymmet. Plus de vanliga möblerna 😉

Se alla inlägg om utbyggnadenlandet.

Kommentera gärna