Skolval 2012, del 4

Då har vi klarat av vårt livs första föräldramöte. Idag var det något jag skulle vilja kalla som ett inför hösten förberedande möte på Tuvas skola där vi välkomnades och fick mer information om hur saker och ting kommer fungera på skolan. Och träffa Tuvas fröken, som kändes hur mysig som helst. En ”äldre dam” som påminde om Tuvas mormor och farmor 😉 Och på måndag ska Tuva få besöka skolan tillsammans med mamma och några av sina nya klasskamrater på förmiddagen. Spännande. Jag skulle också vilja vara med då, men jag ska simma med Emma, inte helt fel det heller.

Vad gäller klasskamrater så har vi fått klasslistan, och Tuva får med sig en handfull kompisar från nuvarande dagis, dock inte någon av de två bästa kompisarna, som väl får träffas på annat sätt framöver. Resten blir nya bekantskaper, varav en vi redan träffat en gång, då Emma har en ”öppen förskolekompis” som har en storasyster som är lika gammal som Tuva och ska gå i samma klass. Hängde ni med?

Just nu känns valet av skola helt rätt. Alla som redan har barn i de lägre klasserna i skolan säger att de är så nöjda så, och det är den känslan jag fick också efter kvällens möte.

Kommentera gärna