Baddag och nattligt äventyr

Äntligen blev det en av de där dagarna som det inte varit så många av de i år. En hel eftermiddag med barnen nere på stranden och möjlighet att bara kunna ligga och slappa en stund i solen.

Efter det var det dags att gå hem, äta lite middag och bege sig ut på årets tältutflykt med Tuva. Förra året sträckte det sig till att tält en natt på tomten. I år tänkte jag mig ett lite större äventyr och tälta en natt ute i skogen. Tuva var helt med på det och kunde knappt vänta från det att jag frågade igår.

Först hade vi tänkt cykla de där två kilometerna till sjön i skogen. Men jag kom ganska snart fram till att vi behövde för mycket packning för det med tält och allt. Så det fick bli bilen.

Väl framme vid sjön Lilla Nylingen som ligger mitt ute i östgötska skogen utan annat än en enda sommarstuga vid ena stranden och i övrigt bara skog, slog vi upp tältet med utsikt över sjön. Efter det var det dags för den utlovade lägerelden och korvgrillning. Där satt vi och njöt med en mysig knastrande brasa, åt korv, spanade ut över den spegelblanka sjön och pratade om saker som en pappa och sexårig dotter pratar om. Och Tuva sa att det faktiskt var riktigt mysigt att sitta där och äta korv, på hennes allra första tältutflykt utanför tomten.

Efter en stund händer något som inte händer ofta. Tuva sa att hon var trött och frågade om vi inte kunde gå och lägga oss. Så blev det det. Hon knoppade in på nolltid. Så nu ligger jag här i den totala tystnaden. Så total att det enda jag hör är bruset i mina öron mellan tuvas snarkningar. Och en fisk som slår i vattnet då och då. Och vingslagen från gässen som verkade ha inflygning över vårt tält. Och då och då oidentifierbara ljud från skogen runt oss. Och tankarna börjar rinna iväg och fundera på vilka djur som kan bli irriterade på vårat tält. Förmodligen inga andra än möjligtvis myrorna vars stig vi spärrat av. Det var ändå någon sorts lättnad när ett flygplan korsade himlen, ett ljud man iallafall känner igen. Jag behöver nog friska upp min vildmarksvana lite.

Men snart ska jag nog somna, efter en väldigt mysig kväll med sexåringen. Natt natt gott.

Kommentera gärna