Inskolning avklarad

Fredag kväll, och Emmas inskolning är avklarad. Tre dagar tog det. Och själv fick jag vara med första dagen.

I onsdags var det ju första dagen på dagis – eller förskolan – för Emma. Och första dagen i skolan – eller förskoleklass – för Tuva. En stor dag för båda två och minst lika spännande för mamman och pappan.

Själv tog jag hand om minstingen medan Karin följde med Tuva. Så jag kan väl egentligen bara beskriva hur min uppgift slutfördes.

I onsdags var jag med hela dagen, och satt med och åt lunch med barnen vilket är något jag skulle vilja göra oftare. Vilken upplevelse! Och vad duktiga de är allihopa. 🙂 Emma stortrivdes och verkade vara överlycklig över att äntligen få stanna på dagis hela dagen. Hon trodde först att vi skulle gå igen efter en stund och jag fick förklara för henne att nej, hon ska stanna kvar hela dagen. Och det mottogs väldigt positivt.

Andra dagen, på torsdagen, blev jag efter ungefär en timme inkörd i personalrummet av personalen efter att fått säga hejdå till Emma (så hon trodde jag skulle gå till jobbet). Även det gick utan problem, hon hade ju fullt upp med att leka ute på gården. Eftersom hon haft lite problem att sova middag första dagen – främst på grund av ett litet misstag av personalen, och kanske lite för att pappan glömt ta med ett mjukisdjur – stannade jag kvar i personalrummet tills hon somnat, ifall jag skulle behövas. Men det fungerade bättre den här gången. Inte smärtfritt men ändå ganska bra och personalen behövde inte kalla in mig.

Efter en suverän lök- och potatissoppa tillagad av kocken Agneta och serverad till oss inne i personalrummet knallade jag hemmåt efter en avstämning med personalen. För att komma tillbaka några timmar senare för upphämtning. Inga problem den här dagen heller.

Och idag då. Idag blev det en ”vanlig” lämna/hämta dag och jag har inte alls varit med på dagis. Och det är därmed också min sista dag som pappaledig. I den omfattning jag varit senaste 9 månaderna. På måndag ska jag börja jobba 100% igen. Det känns motigt. Framför allt när jag som idag varit hemma utan ett enda barn omkring mig 😉

Summa summarum så gick inskolningen utan poblem. Jag ska inte säga att den gick över förväntan för vi hade inte förväntat oss några problem. Framför allt eftersom Emma redan känner både personal och barn då storasyster gått på samma avdelning fram till i våras.

Storasyster ja. Hon har ju haft mamma med sig på sin inskolning, som bestått av tre halvdagar denna vecka som vad jag förstår gått bra och varit skojjiga. Och spännande med allt nytt, och alla nya kamrater. Även om några från Bullerbyn finns med i klassen. Nästa vecka är det två hela inskolningsdagar och sedan är det ”business as usual”. Om man nu kan säga så om första veckan in en 6-årsverksamhet 🙂

På det hela taget, en lyckad inskolningsvecka!

Kommentera gärna