Dortmund ToR – En reseskildring, dag 4

 

Denna lördag borde jag ha haft sovmorgon i sängen hemma. Eventuellt haft ett barn åkandes kana ned för mina ben alternativt hoppandes på min mage.

Men icke. Istället väcktes jag 06:00 av att ett flygplan modell större gick in för landning rakt över mitt för natten öppna rökluktsvädrande hotellfönster inte allt för långt från ena banändan. Tydligen. Men jag skulle ju strax upp ändå, hade ställt klockan på 15 minuter senare. Fast det blev ett lite chockartat uppvaknande.

Drog mig lite innan det blev en snabb dusch och utcheckning. Frukost hoppade jag över till förmån för sömn, och vid sjutiden kom taxin och hämtade mig som planerat.

Väl framme på flygplatsen fungerade incheckningen bra. Nästan. Att jag var ombokad var inga problem. Men när jag dubbelkollade att mitt bagage redan var incheckat blev det bekymmer. När vi missade vårt flyg kvällen innan meddelades vi att vårt bagage varit incheckat för hela resan och så förblev. Det skulle per automatik åka med samma flyg som oss dagen efter.

Tanten i incheckningen tyckte däremot att jag skulle gå till servicedisken för bagage och hämta ut min väska där för att sedan checka in den igen. Lite diskussion och några telefonsamtal av tanten senare så skulle allt trots allt vara i sin ordning och min väska skulle få följa med mig hem. Skönt.

Resten av resan hem gick smärtfritt. Vi lyfte från Berlin i tid och landade på ett snöigt Arlanda likaså. Bagaget började lika snabbt som vanligt nu för tiden matas ut på bagagebandet. Väska efter väska. Men inte min. Mitt emot mig stod de tre personerna som också flugit från Düsseldorf kvällen innan. Vi tittade på varandra och skakade på våra huvuden. Resan från helvetet fortsatte även denna dag. Inte fanns våra väskor med på planet från Berlin inte.

Nu blev det till att anmäla saknat bagage vid servicedisken. Mina tillfälliga resvänners baggage verkade inte ens finnas i systemet, medan min väska faktiskt fanns registrerad i Berlin. Baggagepersonalen där hade väl gått och knutit sig när vi väl kom dit från Düsseldorf och inte hunnit lasta om. Och inget mer flyg skulle anlända från Berlin samma dag. Beskedet var att den kommer nog med första flyget på söndagen, och skulle sedan köras hem till mig med bud. Vi får väl se.

Bilen stod i alla fall kvar där jag ställt den, om än med lite mer snö på sig. Men eftersom det blåst så var det inga mängder, och vägarna var prydligt plogade. Sista biten hem gick således faktiskt helt utan problem. Kors i taket!

 

Kommentera gärna